duminică, 12 februarie 2012

Episodul 2...War Loves

Am vazut filmul War Horse si, dincolo de legatura pe care am creat-o cu Black Beauty, ma gandesc ca povestea poate fi extrapolata pana la a ajunge la ideea de War Loves. In lumina unui determinism absolut, putem spune ca exista suflete pereche, carora le este scris sa fie impreuna, mai devreme sau mai tarziu, dupa intalniri, departiri si reintalniri dureroase.Se iubesc ignorand timpul, cu aceeasi intensitate. Notiunea de War Loves poate exista si intr-o ecuatie de un determinism molatic, care admite doar existenta sufletelor pereche, lasand pe seama liberului arbitru decizia asupra momentului in care cele doua entitati se contopesc pentru a crea Completul. Fiecare suflet are puterea de a contribui la derularea propriului destin, ca intr-un labirint ce permite mai multe rute pentru a ajunge la aceeasi destinatie. Si cele doua suflete se intalnesc, se despart, se reintalnesc, iubesc si sufera, trec prin extaz, agonie si iar extaz...

War Loves iubesc atemporal, legatura dintre suflete fiind creata inainte de timp si rezista dincolo de el. Si duc un continuu razboi cu lumea si cu ele insele pana se contopesc gasind fericirea. Am regasit acest concept in mai multe filme, telenovele sau lung metraje, si iata si cateva dintre ele:

Printul Persiei
Filmul incepe cu enuntarea determinismului : It is said some lives are linked across time. There are certain people connected by an ancient calling that echoes through the ages.........destiny.
Love Likes Coincidences
One Day
Clona

Determinismul absolut e confortabil pentru mintea umana deoarece scapa individul de asumarea responsabilitatii pentru deciziile sale. In universul determinist suntem niste marionete ale caror fraie sunt tinute de Destin...Daca o iubire esueaza, e pentru ca nu a fost menita sa fie, sau nu a fost menita sa fie aici si acum. Daca doua suflete trebuie sa fie impreuna, se vor regasi si se vor iubi la un moment dat, prescris, prestabilit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu