vineri, 17 februarie 2012

Episodul 4...The world is mine

Exista momente cand aripile entuziasmului ne ridica undeva deasupra lumii si o privim de sus rotunjoara si perfecta, zambindu-ne parca. Un sentiment pe cat de frumos si de curat, pe atat de periculos. La un moment dat, cand aripile poate vor obosi sa bata aerul, coboram cu picioarele pe pamant insa ochii pot ramane orbi de realitate. In acest caz, nu vedem obstacolele din calea noastra, pasim gresit si ne lovim de ele cu frenezia cu care incercam sa impunem retinei sa perceapa realul.

Sentimentul de 'the world is mine'nu include vreo forma de reponsabilitate asupra ceea ce i se intampla lumii care se presupune ca iti apartine. De fapt, apartenenta se traduce mai degraba ca o gravitatie a lumii (microuniversului- sau lumii personale si chiar macrouniversului-lumilor celorlalti) in jurul tau. Dimineata soarele rasare pentru tine, semaforul e verde pentru ca tu sa nu intarzii la birou etc. Pur si simplu, totul functioneaza pentru ca tu sa fii fericit...Sau esti doar fericit si lumea pare a dansa dupa muzica sufletului tau, pe partitura sentimentelor tale.

Am inteles conceptul de a avea lumea la picioare, si, mai important, am inteles cum e sa primesti lumea la picioare...Asta primesti cand oferi tot ce e mai frumos si mai bun din tine si ti se raspunde sinonim, cu sinceritate, cu sarutul de dimineata, cu o privire care coboara adanc in inima, cu un 'te iubesc' soptit printre cearceafuri, spaland vase sau in timpul unei plimbari prin parc.

Ce faci cand te trezesti intr-o dimineata cu aripile frante si constati ca la picioare ai doar parchetul rece? Iti pui o pereche de pantofi frumosi si incepi sa mergi cu fruntea sus, clipind des, sa alungi fantoma lumii rotunde si perfecte pe care o priveai mai ieri. Bineinteles, din cand in cand cobori privirea jos de tot, sa vezi daca nu cumva se iveste un colt de lume acolo. Daca lumea inca nu joaca dupa regulile tale, macar zambesti la vazul minunatiilor din picioare.

Is the world yours? If not yet...buy a brand new pair of shoes. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu